2010. november 26., péntek

Torta di mele

Almatorta
 150 g leveles tészta (vagy egy csomag)
2 nagy, zamatos alma
2 ek por vagy kristálycukor

cukrászkrém:
70 g krsitálycukor
75 g kukoricaliszt (én búzalisztet használtam)
110 g tojássárgája
400 ml tej
100 ml tejszín
1 rúd fahéj
1 citrom héja

Cukrot, lisztet, tojássárgáját kikeverjük. A tejet, tejszínt, fahéjjal és citromhéjjal együtt felforraljuk, majd hagyjuk hűlni 15-20 percet. Majd a cukros, lisztes, sárgájás keveréket összekeverjük fokozatosan, kivesszük belőle előtte a citromhéjat és a fahéjat. A tésztát kinyújtjuk, megszurkáljuk és megkenjük a krémmel. Az almát megpucoljuk szeletekre vágjuk 2 mm. Kis átfedéssel legyezőszerűen kiterítjük, belenyomkodjuk a krémbe. 15 perc után megszórjuk a cukorral, össz sütési idő 20-30 perc.Ha az alam túl gyorsan pirul akkor szorjuk meg cukorral még.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése