2010. november 26., péntek

Fritelle di cioccolato e banana

Csokis-banános fánk
90 g banán
10 g porcukor
100 ml tej
100 g vaj
100 g liszt
3 tojás
40 db csokipasztilla (20 fánkhoz)

A banánt összetöröm a cukorral. A vajat a tejjel felforralom egy lábosban, majd hozzáadom a banánpürét újra forralás, majd a liszt amitől besűrűsödik teljesen nem kell megijedni, én egyben hozzátettem az összeset, de jobb lehet részletekben. Majd levesszük a tűzről és hozzátesszük a tojásokat egyenként, robotgéppel elkeverjük.

Habzsákba töltjük és műanyag jégkockatartóba töltjük (lehetőleg nagyobb méretűbe). Mindegyiknek nyomunk a közepébe 2 pasztillát legalább (én 1-2 csoki korongot tettem ez eléggé eltűnt benne kisütve). Elegyengetjük a tésztát úgyhogy a csoki középre kerüljön, nehogy kifolyjon sütés közben. Mélyhűtőbe tesszük pár órára.

Olajat melegítünk és kisütjük legalább 5 percig, elsőnél ellenőrizzük, hogy megsült-e belül is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése