200 g liszt 20 g cukor 35 g zsír 1 tojás 3 ek bor
A lisztet, cukrot és zsírt 2 percig keverjük, míg morzsaszerű nem lesz. Plusz a tojás, majd a bor és 10 gr vaníliaszirup. Pár órára hűtőbe tesszük, majd 1mm re kinyújtjuk, kockákat vágunk ki és feltekerjük fémrúdakra (nálam a habroló). Olajat melegítünk és kisütjük az előzőleg felvert tojással megkent cannolikat.
Papírtörlőn lecsöpögtetjük.
Vaníliaszirup:
Vaníliaszirup:
100 g víz, 100g cukor, 1 rúd vanilia: felforralni cukor feloldodni.
Töltelék:
250 g ricotta, 25g kandírozott narancs és citromhéj, 25 g csoki reszelék, 25 g aprított mogyoró vagy mandula 45 g kristálycukor, 50 ml tejszín
A hozzávalókat összekeverjük, először a ricottát és a cukrot majd a tejszínt és a többi hozzávalót. A tölteléket habzsákból vagy kiskanállal betöltjük a cannoliba.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése