2010. november 23., kedd

Cannoli

Cannoli tésztájához: 
200 g liszt 20 g cukor 35 g zsír 1 tojás 3 ek bor
A lisztet,  cukrot és zsírt  2 percig keverjük, míg morzsaszerű nem lesz. Plusz a tojás, majd a bor és 10 gr vaníliaszirup. Pár órára hűtőbe tesszük, majd 1mm re kinyújtjuk, kockákat vágunk ki és feltekerjük fémrúdakra (nálam a habroló). Olajat melegítünk és kisütjük az előzőleg felvert tojással megkent cannolikat.
Papírtörlőn lecsöpögtetjük.
Vaníliaszirup: 
100 g víz, 100g cukor, 1 rúd vanilia: felforralni cukor feloldodni. 
Töltelék: 
250 g ricotta, 25g kandírozott narancs és citromhéj, 25 g csoki reszelék, 25 g aprított mogyoró vagy mandula 45 g kristálycukor, 50 ml tejszín
A hozzávalókat összekeverjük, először a ricottát és a cukrot majd a tejszínt és a többi hozzávalót. A tölteléket habzsákból vagy kiskanállal betöltjük a cannoliba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése