2011. május 18., szerda

Piadina az olasz lepénykenyér




60 dkg liszt
20 dkg vaj
7 g szárított élesztő
csipet só
víz







Összegyúrjuk a hozzávalókat, annyi vizet adunk hozzá hogy jól gyúrható legyen a tészta.
40 percig kelesztjük.Kisebb darabokra osztjuk és
kinyújtjuk. Zsiradék nélkül sütjük ki serpenyőbe.
Szerintem ez az egyik legjobb lepénykenyér recept!
Tölthetjük hússal, tonhallal, zöldségekkel és készítsünk hozzá valamilyen mártást amit beletehetünk, hogy ne legyen túl száraz. Feltekerve vagy eredetileg félbehajtva szokás szervírozni.
(eredeti recept a Dolce Vitán)


Lazacos-gombás tagliatelle

a lazacot megsütjük darabokra szedjük, a gombát a megmaradt zsírban megsütjük, dobhatunk hozzá hagymát vagy fokhagymát is vagy friss fűszernövényt.
Mielőtt kész lenne a tészta, összekeverjük tejszínnel a többi hozzávalót majd hozzáadjuk a tésztát is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése