2011. május 18., szerda

Focaccia

650 g liszt vagy kenyérliszt 
+ 300 g barilla 00 kenyérliszt
vagy sima liszt
500 g víz
15 g friss élesztő
15 g só
2 ek olívaolaj
tetejére: 2 ek olívaolaj
1 ek víz




A felsorolt összetevőket összekeverjük, majd gyúrni kezdjük. A víz inkább legyen melegebb illetve ha az élesztőt tejjel és cukor futtatjuk fel akkor annak a mennyiségét levonjuk a vízből tehát kb. 400 g víz. Fontos hogy minél melegebb helyen legyen a tészta, az elején  pedig az összetvők, hiszen így lesz a leghatékonyabb az élesztő. 45 perc kelesztés, fontos hogy ne legyen kemény a tészta, ha nem gyúrható, szétesik akkor nem jó. Közben összekeverjük a vizet az olajjal és tehetünk bele egy kis sót és rozmaringot is. Ha megkelt nyújtsuk ki és tegyük tepsibe, nyomkodjuk be az ujjainkkal majd kenjük meg a olívás-vizes öntettel. Aranyszínűre süssük kb 20 perc 180 fokon. Szoktam rá tenni rozmaring helyett oregánót vagy bazsalikomot, főtt krumplit vagy hagymát is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése